COVID-19 - Obavijesti

OBAVIJESTI I PREPORUKE KLIJENTIMA VEZANE UZ KORONAVIRUS

Obavijest J&T banke o ponovnoj naplati naknade za podizanje gotovine karticama građana na bankomatima drugih banaka koja je bila privremeno suspendirana od 25.03.2020.


S obzirom na relaksaciju većine epidemioloških mjera od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, J&T banka donijela je odluku o prestanku privremene suspenzije naplate naknade za podizanje gotovog novca debitnim karticama građana na bankomatima drugih banaka u Republici Hrvatskoj, te Vas ovim putem obavještavamo da se od 20.07.2020. ponovno naplaćuje naknada za podizanje gotovog novca na bankomatima drugih banaka u RH, u skladu s važećom Odlukom o naknadama za usluge koje obavlja J&T banka d.d. u poslovanju s poslovnim subjektima i fizičkim osobama. Visina predmetne naknade ostaje ista kao i prije suspenzije naplate, više na linku: Izvod iz odluke o naknadama za usluge u poslovanju s fizičkim osobama.
 

Poštovani klijenti,

 

J&T banka d.d. je za svoje Klijente, fizičke osobe pogođene okolnostima izazvanim COVID-19 epidemijom i razornim potresima u RH, pripremila Mjere olakšanja otplate financijskih obveza po kreditima  (Mjera COVID-19 moratorij).

U nastavku možete preuzeti Mjere COVID-19 moratorij.
U nastavku možete preuzeti Mjere - moratorij. 
 

Poštovani klijenti,

u nastavku možete pronaći više informacija, obavijesti i preporuka vezanih uz sprečavanje širenja koronavirusa.

Na linku niže nalazi se obavijest vezana uz sprječavanje širenja koronavirusa:
Obavijest vezana uz sprječavanje širenja Koronavirusa
 


Obavijest o pripremi mjera za pomoć građanima i gospodarstvu-COVID 19

 
Tijekom novonastalih okolnosti vezanih za pandemiju korona virusa,  J&T banka d.d. započela je s pripremnim aktivnostima kako bi vam olakšala otplatu financijskih obveza ukoliko ste se našli u nepovoljnoj financijskoj situaciji. Hrvatska udruga banaka, u svojoj objavi za medije, predložila je niz mjera koje će se odnositi na sve one, na čije poslovanje je utjecala aktualna epidemija korona virusa.
Popis mjera možete pronaći na linku:  Iduća tri mjeseca banke neće poduzimati mjere prisilne naplate.
 
U J&T banci d.d. u tijeku su tehničke pripreme za provedbu mjera koje se odnose na otplatu kreditnih obveza, te ćemo sve klijente  pravovremeno obavijestiti  o mogućnostima i načinu primjene usvojenih mjera.
 
Također, J&T banka d.d. usvojila je odluku po kojoj neće poduzimati mjere prisilne naplate (ovršni postupci, aktiviranje instrumenata osiguranja te drugih radnji prisilne naplate) radi naplate duga svojih dužnika  koji u tri mjeseca uzastopno počevši od travnja 2020. godine ne podmire tri rate/anuiteta svojih kreditnih obveza pod uvjetom da time banka kao vjerovnik nije dovedena u neravnopravan položaj u odnosu na druge vjerovnike.
 


Poziv za podnošenje inicijalnih zahtjeva na FINA portal MJERE
 

Pozivamo sve gospodarske subjekte u Republici Hrvatskoj čije je poslovanje ugroženo uslijed COVID-19 pandemije (podnositelji prijave) da se počevši od 31. ožujka 2020. inicijalno prijave za mjere Vlade Republike Hrvatske u cilju očuvanja razine gospodarske aktivnosti i likvidnosti putem jedinstvenog on-line portala koji je u tu svrhu uspostavila FINA (MJERE portal). Više detalja na linku u nastavku: Poziv.
 

 

J&T banka poziva umirovljenike da posjećuju poslovnice isključivo u slučaju neophodnosti

 
S obzirom na trenutnu situaciju i epidemiju koronavirusa, pozivamo umirovljenike da za isplatu mirovina koriste najbliže dostupne bankomate, koji su opskrbljeni dovoljnom količinom gotovog novca i dostupni su u svakom trenutku. Kako bi umirovljenici mogli izvršiti isplatu mirovine na bankomatima, neophodno je da posjeduju debitnu karticu tekućeg računa i osobni identifikacijski broj (PIN). Ako pojedini umirovljenici ne posjeduju debitnu karticu i PIN, molimo ih da kontaktiraju najbližu poslovnicu banke telefonskim putem kako bi ih banka mogla informirati o mogućnostima koje su im na raspolaganju.

Pozivamo starije građane, koji imaju mogućnost, da u što većoj mjeri koriste usluge digitalnog bankarstva i kartičnog plaćanja, a da mrežu bankomata koriste isključivo ako im je neophodna gotovina, te da izbjegavaju dolazak u poslovnicu banke.

Svjesni činjenice da pojedini umirovljenici nisu u mogućnosti koristiti usluge internet bankarstva, mreže bankomata i kartičnog plaćanja, apeliramo da u tom slučaju zatraže pomoć osoba koje imaju punomoć izvršiti transakcije umjesto njih.

Apeliramo na sve ostale građane da na dane isplata mirovine odgode dolazak u poslovnicu banke, te na taj način daju prednost onim umirovljenicima kojima je dolazak u poslovnicu neophodan.

Više informacija pronađite na linku putem internet stranici HUB-a: Banke pozivaju umirovljenike da posjećuju poslovnice isključivo u slučaju neophodnosti.


Obavijest J&T banke o povećanju maksimalnog pojedinačnog iznosa beskontaktne elektroničke platne transakcije
 

Kako bi u novonastalim nepovoljnim okolnostima klijentima Banke omogućili da se suzdrže od dodirivanja površina i predmeta potencijalno kontaminiranih i izloženih virusu, te da se platne transakcije na prodajnim mjestima učine sigurnim za sve uključene u procesu plaćanja, J&T banka donijela je odluku o povećanju maksimalnog pojedinačnog iznosa beskontaktne elektroničke platne transakcije Maestro karticama na terminalima (POS uređajima) u Republici Hrvatskoj (bez korištenja PIN-a) na 250,00 kn. Za transakcije Maestro karticom iznad 250,00 kn na terminalima u RH suglasnost za izvršenje takve beskontaktne platne transakcije daje se unosom i potvrdom PIN-a.
Primjena ove odluke ovisi o implementaciji na svakom pojedinačnom terminalu drugih banaka i kartičnih kuća, odnosno najkasnije do 21.04.2020.
 J&T banka privremeno ukida naknadu za podizanje gotovine karticama građana na bankomatima drugih banaka

 
J&T banka donijela je odluku o privremenom ukidanju naknade za podizanje gotovog novca debitnim karticama izdanim građanima na bankomatima drugih banaka u Republici Hrvatskoj, a sve u cilju kako bi u ovim izvanrednim uvjetima uzrokovanim epidemijskim širenjem COVID-19 svojim klijentima osigurala dodatnu mogućnost podizanja gotovog novca. Donošenjem ove odluke J&T banka u novonastalim nepovoljnim okolnostima, u situaciji ograničenih mogućnosti kretanje odnosno minimiziranja svih vrsta kontakata želi omogućiti svojim klijentima lakši pristup vlastitim novčanim sredstvima, a sve u cilju kako bi se suzbilo širenje koronavirus.
Podizanje gotovine bez naknade primjenjuje se od 25.03.2020. pa do opoziva.